ADRESA: STATIUNEA MAMAIA – TENIS CLUB IDU , ZONA MAL SIUTGHIOL 900001 centru.terapie@unify.ro 0241.838.538

Spitalul St. Lucas din Burges. Rezultate importante ale terapiei David.

          Spitalul St. Lucas din Bruges, având-ul la conducere pe Dr. Marc Soenen promovează sistemul David și declară: “ Majoritatea pacienților sunt capabili să se întoarcă la serviciu.”

          Până la sfârșitul anilor 1990, Marc Soenen, doctor în medicină fizică și reabilitare la Spitalul St. Lucas din Bruges, a ajuns să își dea seama că tratarea durerii cronice a spatelui și a gâtului cu metode tradiționale de tratament nu a fost suficientă. Atunci a început să utilizeze terapia bazată pe dispozitive și a găsit soluția DAVID.

          “Când am început programul, unii medici râdeau la noi. La început, nu a existat nici o rambursare pentru tratamentul terapiei active de la guvern. Sf. Luca a reușit să obțină un acord cu guvernul belgian pentru a lua 50 de pacienți cu dureri cronice de durere de spate pentru a se supune unui program de tratament de 3 luni, de 2 ori pe săptămână, pentru a vedea dacă există diferențe legate de durere și funcționalitate generală. Scopul final al acestui program a fost de a avea acești pacienți capabili să se întoarcă la lucru. Ei au crezut că este imposibil, dar am făcut-o să se întâmple. După dovedirea conceptului, a fost pus la dispoziția populației belgiene un model de rambursare.”

          “Prin utilizarea dispozitivelor DAVID în terapia noastră, am convins acum pacienții noștri că durerea cronică de spate nu poate fi rezolvată doar cu pastile, injecții sau chirurgie. Acest lucru a durat câțiva ani pentru ca oamenii să înțeleagă, dar cred că am primit mesajul în cele din urmă “, a explicat Dr. Soenen.

 

St. Lucas’ back program powered by DAVID reimbursed for every Belgian