ADRESA: STATIUNEA MAMAIA – TENIS CLUB IDU , ZONA MAL SIUTGHIOL 900001 centru.terapie@unify.ro 0241.838.538

Echipa

           BURSUC EVA –  MANAGER, KINETOTERAPEUT 

           Trăim în “secolul vitezei” dar, uneori ne întrebăm ce înțelegem noi prin această denumire? Observăm graba…graba oamenilor. Nimeni nu mai are răbdare, toți doresc ca totul să se rezolve cât mai repede posibil. Așa că orice lucru ce poate fi rezolvat rapid este bine venit.
            Dar de ce să ajungem să rezolvăm o problemă, când o putem preveni ? Diferența între tineri și vârstnici este că au interese diferite în funcție de starea lor de sănătate. Tinerii dacă sunt sănătoși și se simt bine, interesul lor pentru sănătate este mult diminuat, pe când un vârstnic care a început să aibă probleme de sănătatea acordă o importanță mai mare acestui aspect.
            Tocmai de aceea, alături de echipa pe care o coordonez la UNIFY MEDSPORT, punem accent pe activitățile fizice regulate, deoarece sunt esențiale pentru o stare bună de sănătate indiferent de vârstă. Rolul nostru este acela de a readuce mișcarea în viața tuturor.
            La baza formării mele stau cursurile din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport din Constanța, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială. În prezent studiez masterul în Kinetoterapie – Recuperare și Reeducare Motrică. Îmi place să evoluez constant, de aceea orice provocare mă ajută să îmi depășesc limitele.

    AMZARU FLORIN ADRIAN- KINETOTERAPEUT, MASEUR

           Încă din copilărie am fost pasionat de activitatea fizică. Am practicat timp de 8 ani lupte libere, obținând rezultate satisfăcătoare la nivel național.
            Astfel, am observat beneficiile pe care sportul le oferă prin intermediul exercițiului fizic și anume: fortificarea voinței, cultivarea răbdării, stăpânirea de sine, curajul, inițiativa, perseverența, disciplina, dezvoltarea spiritului colectiv și a încrederii de sine.
             Pe de altă parte efortul fizic exagerat poate avea consecințe precum: dureri articulare (entorse, luxații, fracturi), musculare (contuzii, contracturi musculare ,întinderi).Toate acestea sunt inevitabile în lumea sportului și nu numai, chiar și  așa, ele sunt recuperabile prin intermediul  kinetoterapiei și a altor terapii  alternative.
              După terminarea liceului am ales să studiez această știința a mișcării în cadrul  Facultății de Educație Fizică și Sport din Constanța, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială, În prezent continui să acumulez cunoștințe și să mă perfecționez în acest domeniu de aceea studiez masterul în Kinetoterapie – Recuperare și Reeducare Motrică.

  NICOARA CRISTINA- ASISTENT BALNEOFIZIOKINETOTERAPEUT, MASEUR

            Sunt o persoană care dorește binele tuturor oamenilor și mai ales acelora care intră în contact cu mine, de aceea am ales să devin TEHNICIAN MASEUR. Este o pasiune dusă la stadiul de artă. Fiecare masaj pe care îl fac este diferit, pentru că fiecare om este diferit. Prin masaj consider că ajut persoanele din jurul meu și am mulțumire sufletească. Îmi place ceea ce fac. Când încep terapia de masaj o fac cu drag și cu iubire, este menirea mea de a face pacientul să se simtă bine. Este un mod de a oferi relaxare, detensionare.
            Masajul pentru mine a devenit o pasiune, țelul meu este de a reda trupului relaxarea de care are nevoie și de a-l menține sănătos. Dorința de a ajuta persoanele din jurul meu m-a motivat să mă inscriu la cursurile de asistent medical balneofiziokinetoterapie din cadrul Școlii Postliceale Henri Coandă Constanța, t ehnician maseur si laborant chimist.
            MOTTO-UL MEU: ,,FII BUN DE CÂTE ORI SE POATE. ȘI ÎNTOTDEAUNA SE POATE.’’  DALAI LAMA                                                                                         

  MUNTEANU ANDRADA MARIA- KINETOTERAPEUT

           Hei. Sunt Andrada!
           Am fost mereu interesată de mișcare, motiv pentru care practic dansuri latino de 8 ani concomitent cu o pregătire fizică constantă, observând ușor ușor beneficiile aduse corpului meu. Sunt o persoană activă și aleg mereu activități dinamice care promovează mișcarea.
            Acest interes m-a condus către Universitatea de Educație Fizică și Sport din București, Facultatea de Kinetoterapie și Motricitate Specială, pe care am terminat-o cu diploma de „Șefă de promoție”. În prezent sunt studentă la master în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport din Constanța, specializarea Kinetoterapie- Recuperare și Reeducare Motrică.
            Kinetoterapia, cunoscută drept gimnastică medicală, are la bază exercițiul fizic. Ea însumează mai multe tehnici de tratament aplicate individualizat în funcție de persoană și afecțiuni, pentru remedierea problemelor musculare, articulare și totodată îmbunătățirea calității vieții. Profesia de kinetoterapeut este posibilitatea de a reda oamenilor libertatea de mișcare. Scopul este independența pacientului. Și să nu uităm…zâmbetul.
             În toate activitățile pe care le desfășor, mă las îndrumată de gândirea pozitivă. “Gândirea negativă aduce rezultate negative”. De aceea, profit de fiecare zi pentru a învăța, totul fiind o provocare nouă care mă ajută să evoluez constant.
             Știți…”când nu îți atingi obiectivul, nu-l schimba, reînnoiește metodele.” Orice scop este realizabil dacă alegem metodele potrivite.