ADRESA: STATIUNEA MAMAIA – TENIS CLUB IDU , ZONA MAL SIUTGHIOL 900001 centru.terapie@unify.ro 0241.838.538

Spitalul St. Lucas din Burges. Rezultate importante ale terapiei David.

          Spitalul St. Lucas din Bruges, având-ul la conducere pe Dr. Marc Soenen promovează sistemul David și declară: “ Majoritatea pacienților sunt capabili să se întoarcă la serviciu.”

          Până la sfârșitul anilor 1990, Marc Soenen, doctor în medicină fizică și reabilitare la Spitalul St. Lucas din Bruges, a ajuns să își dea seama că tratarea durerii cronice a spatelui și a gâtului cu metode tradiționale de tratament nu a fost suficientă. Atunci a început să utilizeze terapia bazată pe dispozitive și a găsit soluția DAVID.

          “Când am început programul, unii medici râdeau la noi. La început, nu a existat nici o rambursare pentru tratamentul terapiei active de la guvern. Sf. Luca a reușit să obțină un acord cu guvernul belgian pentru a lua 50 de pacienți cu dureri cronice de durere de spate pentru a se supune unui program de tratament de 3 luni, de 2 ori pe săptămână, pentru a vedea dacă există diferențe legate de durere și funcționalitate generală. Scopul final al acestui program a fost de a avea acești pacienți capabili să se întoarcă la lucru. Ei au crezut că este imposibil, dar am făcut-o să se întâmple. După dovedirea conceptului, a fost pus la dispoziția populației belgiene un model de rambursare.”

          “Prin utilizarea dispozitivelor DAVID în terapia noastră, am convins acum pacienții noștri că durerea cronică de spate nu poate fi rezolvată doar cu pastile, injecții sau chirurgie. Acest lucru a durat câțiva ani pentru ca oamenii să înțeleagă, dar cred că am primit mesajul în cele din urmă “, a explicat Dr. Soenen.

 

St. Lucas’ back program powered by DAVID reimbursed for every Belgian

90% dintre oameni sufera de osteocondroza cervicala

     Osteocondroza cervicala consta in distrugerea treptata a tesutului cartilaginos de la nivelul vertebrelor cervicale, precum si strangularea arterei vertebrale  care vascularizeaza creierul. Astfel, unele simptomele pot fi: pierderea echilibrului, orientarii, probleme de vedere si auz, vertij, cefalee (dureri de cap), dureri in umar, brat, piept, dureri vag localizate care cedeaza in repaus etc. 

     Stilul de viata sedentar si mentinerea in flexie a gatului pentru majoritatea actiunilor noastre sunt principalele cauze.

     Tratamentul presupune masaj, fizioterapie si gimnastica medicala.

     Osteocondroza cervicala nu se vindeca complet. Insa in urma tratamentului corect, durerile pot fi diminuate.

     La centrul nostru aveti parte de masaj terapeutic pentru relaxarea musculaturii cervicale si laserterapie, folosind aparatura de ultima generatie.

    
     Gimnastica medicala o incepem dupa o relaxare totala, exercitiile find executate cat mai lent. 
     Obiective kinetoterapiei:
     -ameliorarea durerilor.
     -cresterea mobilitatii coloanei vertebrale.
     -mentinerea tonusului si a fortei musculare.
     -asigurarea unei circulatii sangvine adecvate.

     Dureri la nivelul gatului? Consult medical urmat de Unify MedSport! 

     Pentru ca Unify MedSport este…altceva!  

Kinetoterapie la standarde moderne!

 

Unify MedSport este cel mai competent centru, specializat în reducerea durerilor de spate prin aparatură revoluționară și combinarea celor mai moderne tehnici de kinetoterapie.

Unify MedSport dispune de aparatură de ultimă generație, standarde înalte de calitate și terapeuți specializați care combină cele mai moderne mijloace și tehnici de terapie. Este locul în care vei găsi soluții pentru problemele tale, deoarece noi nu punem accent doar pe recuperare, axându-ne totodată pe prevenirea apariției problemelor și pe însușirea unui stil de viață corect prin adoptarea posturii potrivite.